logo

Ring eller skriv for et uforpligtende tilbud!

Tlf.: 43 71 02 18

Topkapning ved København

Topkapning I København

Fældning af træer via topkapning

Hos Henrik Ravn Træpleje gør vi ofte brug af topkapning i forbindelse med træfældning, hvis pladsen er for trang til at foretage fældningen på normal vis. Manøvren foregår typisk ved, at en eller flere af vores medarbejdere klatrer op i det pågældende træ og indledningsvis tynder ud i grenene for afslutningsvis at skære stammen ned i mindre stykker. Ofte er det nødvendigt at fire de afskårne elementer i mindre stykker med henblik på omgivelsernes sikkerhed.

 

Hav fagfolk med på råd

Topkapning er bestemt ikke ufarligt og kræver særligt udstyr og ikke mindst specialviden på området. Med andre ord skal man vide, hvad man har med at gøre, når man kaster sig ud i topkapning af træer. Vi vil derfor også anbefale enhver at tage fat i en fagmand, hvis et træ skal fældes - og i særdeleshed, hvis det skal ske under vanskelige forhold, der kan kalde på topkapning som metode. Vores ETW-certificerede træplejere er uddannede til at varetage blandt andet topkapning af træer sikkert og professionelt og står altid klar til at vurdere og løse netop din opgave.

Ønsker du et tilbud på netop din opgave, er du velkommen til at kontakte os på 43 71 02 18 eller ravn@henrikravn.dk

Læs også om: rodfræsning, træfældningstubfræsning eller træbeskæring.

Slideshow Traefaeldning

 

Topkapning er ikke træbeskæring

Topkapning omtales ofte som styning, og ofte sættes der lighedstegn mellem topkapning/styning af træer og beskæring af træer. Derfor er der talrige eksempler på træer, der bliver topkappet på baggrund af, at de eksempelvis er blevet for høje, fyldige og/eller vurderes at udgøre en sikkerhedsrisiko på grund af svamp, råd eller andet. Topkapning er imidlertid en brutal måde at gå til værks og vil i de fleste tilfælde både skæmme og skade det pågældende træ.

Hos Henrik Ravn Træpleje anvender vi derfor kun metoden i forbindelse med fældning, mens vi anbefaler kronereduktion andre former for beskæring og pleje af træer, der skal blive stående. Vores vigtigste anbefaling er dog som udgangspunkt altid at få en fagmand ind over, hvis et træ af den ene eller anden grund ønskes fjernet eller reduceret i omfang.

Problemer ved topkapning af blivende træer

Der kan nævnes mange gode grunde til ikke at udsætte dine blivende træer for topkapning. Ofte dør eller svækkes træet ganske enkelt i kølvandet på indgrebet, som eksempelvis gør det til et let offer for bakterier, insekter og svampe og oveni hatten efterlader træet uden dets krone, som hidtil har været brugt til at forsyne det med den lysenergi, det skal bruge i forbindelse med fotosyntesen, som er enhver plantes centrale eksistensgrundlag.

Har træet i forvejen døjet med råd, vil dette forhold også ofte forværres efter et topkapning. Derudover risikerer træet at blive skadet af solen efter en topkapning, da trækronen udover at udgøre en livsnødvendig solfanger også fungerer som solbeskyttelse for resten af træet. Andre planter, der har nydt godt af skyggen fra den nu fjernede krone, kan ligeledes blive negativt påvirket af indgrebet.

Mange års erfaring med topkapning og træpleje

Henrik Ravn Træpleje har i en lang årrække arbejdet med topkapning af træer i forbindelse med træpleje og træfældning. Vi opererer blandt andet omkring København, Roskilde og Taastrup, hvor vi selv og en stor del af vores kunder har til huse. Vi dækker imidlertid hele landet og løser eksempelvis også mange opgaver i Nordsjælland

Kontakt osBesøg os på Facebook